USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Bugün sadece 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık'

Beşiktaş deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı maçın arkası sıra konuştu. Bugün sadece 3 puan kazandıklarını tabir fail Avcı, “Henüz 12. haftada bizi bir bölgelere koymaya çalışıyorlar. Sabırlı edinmek gerekiyor” diyerek

Abdullah Avcı: 'Bugün sadece 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık'
06-11-2021 22:34

Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş deplasmanında destan yayınlayan Trabzonspor, 45+4'te Abdülkadir, 90+6'da da Cornelius'un attığı gollerle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları cevapladı.

Mücadeleyi değerlendirerek laflarına süregelen Avcı, “Sergen sarıklı hem aktör şekilde Türk futbolunun ehemmiyetli figürlerinden, beceri eş şekilde da ehemmiyetli işler yapıyor. 5 ay evvel 2 yürek kazandı. Umarım derinlemesine yıllar öz toplumunda ehemmiyetli hizmetler verir. Başarılar arzuluyorum kendisine. Ligin kol standardını zait bir takım. Muhakkak dalgalanmalar olacaktır. Bugün 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık. Uzun zamandır ihtimal yakalamadığımız bir ortamı yakaladık. Bizi 12. haftada başka bölgelere koyuyorlar. Beşiktaş gine yarışın süresince olacak. Beşiktaş taraftarının uğrunda düzeltmek havadan değil. Oyunda beceri şekilde Beşiktaş'ın 3. sahasında ne edisyon yapacağız, ikinci bölgede nereyi kapatacağız ve 1. bölgede ne konuş alacağımızı çalıştık. İlk 20 dakikada taraftarın desteği ile alevlenmiş edisyon önleyen bir rakip vardı. Bizim düşüncesince de vesile vardı burada. İlk yarının böylece diklemesine kuşkulanmak fırsattı. Abdülkadir'in attığı golle akilane sürede golü bulduk. İkinci yarıda yaptığımız hatayla rakibi kuma ettik. Merkezi kapatınca fırsatlar bulduk. Son dakikada golün olması da tam oldu. Trabzonspor taraftarını bahtiyar ettik. Bize dayanak noktası oluyorlar ve bu güzellikleri doğruluk ediyorlar. Ama duygularını derin canlı bir şehir, az buçuk dengelemeye başladılar. Bugün 5 domestik oyuncuyla pik çıktık. Verimli bir arazi burası. Özellikle domestik oyunculara aldatmaca süresince dayanak noktası olsunlar. Çünkü bu futbolcular, buranın taraftarı. Maç bitince ego art bildirimi yapıyorum. Sabırlı aldatmaca bizi elan güzel bölgelere getirecek. Bugün 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık. Oyuncularımı kutlama ediyorum, Beşiktaş'a da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“2 alana tahkim gerçekleştirmek istiyoruz”

Maçta tribünlerin Uğurcan'a ve namına tepkime göstermesi üzerine da mütekellim Abdullah Avcı, “Uğurcan ulusal takımın kalecisi. Ne Uğurcan'ın ne benim annem bunları doğruluk etmiyor. Bunları söyleyenlerin de anneleri bunları doğruluk etmiyor. Bir enstantane havas bulunduğunu düşünüyorum. Ben Beşiktaş'ın kısaca Türkiye'nin en şişman kulüplerinden birisinin beceri adamlığını yaptım. Bugün de Türkiye'nin en şişman kulüplerinden birinin beceri adamlığını yapıyorum. Süleyman Seba'yla tanıştım, bire bir masaya oturdum. Tribünlerde bunlar yapılmasa elan güzel olur” dedi.

Devre arası transferi düşüncesince de hamleleri olacağını kail Avcı, “Sol tarafta 3-4 aktör kullandık bu vakte kadar. Trondsen derinlemesine bir sakatlıktan çıktı. Devre ortada burasıyla ilgilendiren bir çalışmamız var. Gervinho da sezonu kapattı. 2 bölgeyle ilgilendiren şekilde derin biçimde çalışmalarımız var” açıklamasını yaptı.

“Bu ligde karşılaşma düzeltmek zor”

Abdülkadir'in çıkışı üzerine konuşarak bitmeme fail Abdullah Avcı, “Abdülkadir de duygularını derin canlı ehemmiyetli bir yetenek. Oyuncuya meydan süresince edisyon yaparak, tribünden sövme ederek başarım artmaz. Bazen konforlu bölgede eğleşmek oyuncunun gelişimini tıkar, bazı bazı dibe vurup uğraş etmesi gerekir. Özellikle akıbet dönemdeki ivmesi güzel gidiyor. Güzel bir hareket gösteriyor, ümit ederim hakeza bitmeme eder” niteleyerek konuştu. Süper Lig'de karşılaşma kazanmanın aşırı çetince olduğuna da ilgi çekici Avcı, “Bu ligde karşılaşma düzeltmek zor. Artık her insanın bir aktör kalitesi var. Yeni beceri adamlarla baş başa aldatmaca organizasyonları artmaya başladı. Geçen sene 10 Kasım'da Trabzon'a kadem basmıştım. 1 sene olacak. Geldiğim günden buyana hareket gösteriyoruz fakat elan aşırı eksiklerimiz var. Haftalık şekilde bakıyorum oyunlara. Bazen aldatmaca süresince tadilat yaptık. İnişler çıkışlar olacak fakat bu dalgalanmalarda akilane bir dengede olgunlaşmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir rakibe karşı, konuş hasretmek aşırı doğal”

N'Koudo'nun oyuna girmesi sonra manzume değişikliği yaptığını kail Avcı, “N'Koudou, ego Beşiktaş'ta çalışırken tahsil edilen bir oyuncu. Hem fiziki şekilde toy bir isimdi oyuna girdiğinde bununla beraber güzel kıvrım ediyor içeriye. Serkan'ı geçişe kabul etmek istedim, buna da akilane yanıt verdiğini düşünüyorum” ifadelerini kullanırken, Beşiktaş'ın katkısız ve sol kanatlarının aşırı çelimli olduğuna da ilgi çekerek, “3. bölgede ne edisyon yapmış olup nereye yönlendireceğimizi düşündük. Bunu ne denli yapsak da rakibin aşırı zeki aktörleri var. Beşiktaş'la oynuyorsunuz, konuş da vereceksiniz, edisyon da yiyeceksiniz. Sayısal şekilde bir tomar mevrut bir rakibe bu pozisyonları vereceksiniz. Ama köşe ortalarında sert durduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi maçı dönüşünün kendileri düşüncesince yarar bulunduğunu kail Avcı, “Bugün Beşiktaş'ın 7-8 oyuncusu dinlenmiş oyuncusuydu. Bu değişimleri bir beceri insanın yapması aşırı normaldir. Bunu ego de yapmıştım. Santrforu dış ideale benzeyen bir kadroyla çıktı Beşiktaş. Ama elbette ki havadan değil. 4-5 saatlik yolculuktan geldiler. Bu süreci kazanarak geçtik ve bunun da bizim adımıza yarar bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

Tecrübeli sarıklı akıbet şekilde Hüseyin ve Bakasetas'ın devir nakil hali olmadığını da söyleyerek, “Zaten İkisi de çıktı oyundan. Oyun organizasyonlarına sadakatli kaldığınızda, oyuna giren oyuncular ne yapmasını biliyor ise, oyuncular bu organizasyona sadakatli kalık olmaktadır bence” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler