USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD’de Moderna’nın üçüncü dozu için acil kullanım izni verilmesi önerildi

ABD Federal Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısının üçüncü dozuna acil kullanım izni verilmesini önerdi.

ABD’de Moderna’nın üçüncü dozu için acil kullanım izni verilmesi önerildi
15-10-2021 00:14

ABD'de Federal Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi, Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısının üçüncü dozuna acil kullanım izni verilmesini oybirliğiyle önerdi. Komite, dü doz Moderna aşısı bulunan şahıslara 6 ay sonraları üçüncü dozun yapılmasının emin ve sansasyonel olacağına değişmeyen verdi.
Moderna, geliştirdiği aşının sıhhatsiz dozunun bazısı kesimlere bağan dozlu üçüncü dozun güçlendirici kendisine kullanılması için acil kullanım izni istemişti.

Komitenin 19 üyesinin tamamı, ikinci dozdan minimum altı ay sonraları sıhhatsiz dozluk üçüncü dozun 65 gözyaşı için ve riskli gruplara yapılmasını makul buldu.

FDA'nın Komitenin önerisinin arkası sıra Moderna'nın üçüncü dozuna acil kullanım izni vermesi yerinde ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) aşılama danışmanları, ne gruplara aşıyı başvuru edeceklerini cenkleşmek için ortak araya gelecek. CDC'nin Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi, 21 Ekim'de güçlendirici dozları cenkleşmek gibi toplanması planlandı.

Öte taraftan FDA ve CDC, 65 gözyaşı üstü ve riskli vaziyette bulunanlar için Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozunu yapılmasına müsaade vermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler