USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Komisyonu 2021 Türkiye Raporu'nu açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun 2021 Genişleme Paketi kapsamında arazi düzlük "Türkiye Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı.

AB Komisyonu 2021 Türkiye Raporu'nu açıkladı
19-10-2021 20:28
Brüksel

AB Komisyonunun yavuklu devletler Türkiye, Sırbistan, Karadağ, Kuzey Makedonya ve namzetlik başvurusunda mevcut Bosna Hersek ve Kosova'ya müteallik meyve değerlendirmelerin arazi almış bulunduğu 2021 Genişleme Paketi, AB Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden mesul üyesi Oliver Varhelyi çeşidinden duyuruldu.

Türkiye ile ilişik kendisine demokrasi, asliye haklar, kaymakamlık kabil mevzularda geçmiş senelerde açıklayan raporlarda arazi maruz eleştiriler bu sene da tekrarlandı. Göç politikası, ekonomi, hava kabil başlıklarda ise Türkiye üstünde müspet ifadelere arazi verildi.

Göç ve korunma politikası

Raporda Türkiye'nin hicret ve korunma politikası dair müşterek hacim inkişaf kaydettiği aktarılarak, 18 Mart 2016 günlü AB-Türkiye mutabakatının meyve vermeye bitmeme ettiği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz güzergahı süresince hicret akışını çalışan halde yönetmekte anahtar gösteriş oynamayı sürdürdüğü tespiti yapıldı.

Bu ifadelere mukabil 18 Mart Mutabakatı'nda AB'nin üstünde sakıt yükümlülükler üstünde istimara yapılmadı.

"Mülteciler ve memleket süresince yerinden edilenler" başlığında "Türkiye, arızi esirgeme altındaki kestirmece 3,7 milyon Suriyeli ile arsıulusal esirgeme statüsüne eş olanlar yahut müracaatta bulunanlar da müdahale kazanmak az daha 320 binden müşterek tomar Suriyeli olmayanlardan oluşan dünyanın en iri sığınmacı nüfusuna ev sahipliği gerçekleştirmek düşüncesince koskoca çabalarını sürdürdü." değerlendirilmesi arazi aldı.

Güvenlik, defans ve aut politika

Raporda, Türkiye'nin hudut süresince ve haricinde düzenlilik operasyonları icra ettiği anımsatılarak, "Sınır bölgelerinde düzenlilik durumu, AB'nin yıldırı eylemlerine müdahil kişi, kol ve şirketler sıralamasında arazi düzlük PKK'nın tekrarlayan yıldırı eylemleri dolayısıyla belirsizliğini koruyor. AB, PKK'nın saldırılarını açıkça müşterek biçimde kınadı ve kurbanların aileleriyle el birliği süresince bulunduğunu tabir etti." denildi.

"Türkiye'nin tedricen şimdi iddialı bulunan aut politikası, ilkin Kafkasya, Suriye ve Irak'taki askeri harekata verdiği dayanaklık etmek nedeniyle, AB'nin Ortak Güvenlik ve Dış Politikası kapsamındaki AB öncelikleriyle çelişmeye bitmeme etti." ifadelerine arazi maruz raporda AB'nin Türkiye ile 'istikrarlı ve gönençli müşterek Suriye' hedefini paylaştığına ayraç edildi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde "kendi askeri faaliyetini" yürüttüğü kaydedilen raporda "Aynı sürede Türkiye, asliye hizmetlerin sunumunu artırmaktadır ve yıldız Suriye'deki enfrastrüktür ağlarını genişletti." tespiti yapıldı.

Çok taraflılığı destekleyen Türkiye'nin Birleşmiş Milletler, NATO ve AB çeşidinden önderlik edilen 9 arsıulusal sulh ve rasat misyonuna katıldığının altı çizildi. Türkiye'nin Afrika'ya müteveccih hususi müşterek ehemmiyet atfetmeye bitmeme ettiği, nice zorluğa mukabil Amerika düşüncesince ehemmiyetli müşterek eş olmayı sürdürdüğü, Mısır ve Suudi Arabistan ile ilişkilerini geliştirdiği, Libya'daki dünkü idare ile hemen enformasyon kurduğuna değinildi.

Kamu yönetimi, yargı, demokrasi

Raporda Türkiye'nin demokratik müesseselerinin işleyişinde ağırbaşlı nekais olduğu, raporlama zamanında demokratik çöküntü ve dip politik kutuplaşmanın bitmeme ettiği, çırçıplak camianın daima müşterek baskıyla dirlik karşıya kalmış bulunduğu savunuldu.

Kamu yönetimi reformu dalında raporlama zamanında rastgele müşterek inkişaf kaydedilmediğinin öne sürüldüğü raporda, "idarenin matematik verebilirliği ve insanoğlu kaynakları yönetimi mevzusundaki endişelerin bitmeme ettiği, ıslah düşüncesince politik iradenin hala kem olduğu, yönetimin siyasallaşmayı sürdürdüğü" iddiaları arazi aldı.

Raporda kaymakamlık sistemi "hazırlık aşamasında" biçiminde nitelenerek, "Yolsuzlukla savaş dair Türkiye, hazırlıkların er müşterek etabında kalık ve raporlama zamanında inkişaf kaydetmemiştir." denildi.

Türkiye'nin düzenleme suçla mücadelede müşterek dereceye denli mücehhez bulunduğu ve sınırlanmış inkişaf kaydettiğinin aktarıldığı raporda yılgı çözüm esnasında getirilen önlemlerin çoğunun yürürlükte kalmaya bitmeme etmiş bulunduğu belirtildi.

Salgın, Doğu Akdeniz, iklim

Türkiye'de dünkü tip koronavirüse (Kovid-19) dirlik dölleme oranının yüzdelik 71 yöresinde olduğuna nazarıitibar çekilerek, "Türkiye, iç talebi bırakmak ve salgının hesaplı yansımalarını altüst etmek düşüncesince ehemmiyetli önlemler aldı." denildi.

Doğu Akdeniz'de 2020 senesinde huzursuzluğun arttığı, bu sene başlangıcında ise düşmüş bulunduğu belirtildiği raporda, şu ifadeler kullanıldı:

"AB, Doğu Akdeniz'de stabil ve tehlikesiz müşterek ortamda Türkiye ile iş donanmasına dayalı, aykırı üstünlük sağlayıcı müşterek birlikteliğin geliştirilmesine müteveccih izlemsel müşterek çıkarı bulunduğunu müşterek defa şimdi tasdik etti. AB, AB Konseyi çeşidinden belirlenen koşullara yayımcı olarak, müşterek saf eş fayda dalında Türkiye ile aşamalı, oranlı ve aksine çevrilebilir müşterek biçimde alım satım kurmaya müheyya bulunduğunu tabir ederek AB-Türkiye ilişkilerinde şimdi müspet müşterek devim bilimi kurmayı önerdi. Bu bağlamda iklim, hicret ve düzenlilik hikayelerinde fevk dozaj diyaloglar gerçekleştirildi ve bunu geçenlerde esenlik mevzulu diyalog izleyecek."

Türkiye’nin mahal ve hava değişikliği dalında müşterek hacim mücehhez bulunduğu tamlanan raporda, Paris İklim Anlaşması’nın onaylanması, atılan idare kapasitesi, atılan su arıtımı ve mevzuat uyumu kabil bölgelerde inkişaf gösterdiği tabir edildi.

Ekonomik durum

Raporda, "Türkiye ekonomisi enine boyuna doğacak düzeydedir fakat raporlama zamanında rastgele müşterek inkişaf kaydedilmemiştir. Ekonominin işleyişi ile ilişik ağırbaşlı endişeler bitmeme etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'de yetkililerin iç talebi bırakmak ve Kovid-19'un hesaplı etkilerini hafifleştirmek düşüncesince "büyük ve enli şümullü müşterek saf önlem" aldığına ayraç edilen raporda, bahis konusu önlemler kararında Türkiye'nin, hesaplı krizden çabuk müşterek biçimde çıkmış bulunduğu ve 2020'nin üçüncü çeyreğinde akse evveliyat seviyelere eriştiği kaydedildi.

Raporda, Türkiye'de makroekonomik politikanın kredilere aşırı müşterek tomar müteallik olduğu, aracısız akçeli desteklerin sınırlanmış ölçüde uygulanmış bulunduğu belirtildi. Geçen yılki akçasal genişlemenin Tük lirasını zayıflattığı öne sürülen raporda, bunun enflasyonu ve dolarizasyonu yükselttiği, portföy çıkışına illet bulunduğu kanıt edildi.

Raporda, mal politikasının 2020 yılı sonbaharında sıkılaştığı fakat dünkü Merkez Bankası Başkanı'nın 4 ay sonraları görevden alınmasının akçeli piyasaları istikrarsızlaştırdığı savunuldu. Kayıt dışı ekonominin akse esnasında gerilediğine ayraç edilen raporda, halen ekonominin iri müşterek bölümünün yük dışı bulunduğu tabir edildi.

Raporda, bankacılık sahasının güzel müşterek kapital yapısına eş olmaya bitmeme etmiş bulunduğu vurgulandı. Salgının işgücü piyasasını aksi etkilediği anımsatılan raporda, istihdam düzeyinin Kovid-19 dolayısıyla gerilediği tabir edildi.

Raporda, Türkiye'nin AB içerisindeki rakiplik baskısı ve pazar güçleri ile başa çıkacak kapasitesine algı dair güzel derecede müşterek tedarik düzeyine eş bulunduğu belirtildi. Eğitime erişimin geliştirilmesinde inkişaf kaydedildiği tabir edilen raporda, ARGE'ye yatırımın artım gösterdiğine ayraç edildi.

Enerji

Raporda, Türkiye'nin erke kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir erke sahasının geliştirilmesi dair inkişaf kaydettiğine nazarıitibar çekildi.

AB'nin Türkiye'nin aut ticaretinde payının müşterek hacim arttığı tabir edilen raporda, Türkiye'nin esmer mal ibra ve terörün finansmanı ile mücadeleyi düzenleyen yasalı çerçevesini iyileştirdiği vurgulandı.

Raporda, Türkiye'nin mahveden ve sağlığın korunmasına müteallik mevzuat uyumu açısından güzel müşterek tedarik düzeyine eriştiği tabir edildi.

Türkiye'nin AB-Türkiye Gümrük Birliği kapsamındaki yükümlülüklerinden sapmaları bulunduğu kanıt edilen raporda, Türkiye'nin jeopolitik risklere ve toptan finansman koşullarındaki değişikliklere sunulan kalmış bulunduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler