Olimpiyatlarda tarihe sabık Hülya Şenyurt geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor

1992 Barselona Olimpiyatları'na katılarak judoda 48 kiloda elde etmiş olduğu üçüncülükle olimpiyatlarda madalya ele geçiren önceki Türk eş sportmen olmayı başaran Hülya Şenyurt, memleketi Ordu'da geleceğin böke sporcularını yetiştiriyor.

Spor - 3 yıl önce

Ordu

Ordu Altınordu Meslek İlköğretim Okulu'nda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği karşılayıcı Şenyurt, judo antrenörlüğüne de bitmeme ediyor.

Haftanın anlaşılan günleri antrenmanlara katılarak gençleri geleceğe hazırlayan Şenyurt, acemi şampiyonların ulaşması düşüncesince elinden geleni yapıyor.

Hülya Şenyurt, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, judonun hayat seçimi olduğunu, bu sporla büyüdüğünü ve yaşamının gelişigüzel dalında judo bulunduğunu söyledi.

İmkanlar el verdiği sürece judodan vazgeçmeyeceğini dile getiren Şenyurt, "Çocuklara judoyu öğretiyorum. Başarılı sporcuları bulmaya çalışıyorum. Düzenli halde antrenmanlara bitmeme ediyorum." dedi.

Şenyurt, enerjik spor hayatında Avrupa şampiyonalarında ikincilik ve üçüncülük ile Balkan şampiyonluğu kabil derecelerinin bulunduğunu tabir ederek, "Ancak hayatımın en ehemmiyetli madalyası 1992 Barselona Olimpiyatları'nda aldığım üçüncülük madalyası. Bu, Türkiye'de hepsi branşlarda olimpiyatlarda eş sporcular ortada tahsil edilen önceki madalya." sanarak konuştu.

"Kız çocuklarına kalıp olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum"

Bu bölgede önceki olmanın baş döndürücü alım çalım donör bulunduğunu vurgulayan Şenyurt, "Bizler bunun yükümlülüğünü gelişigüzel devir taşıyoruz. Kız çocuklarına kalıp olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Bundan sonraları da kalıp olmaya sürdürmek istiyorum." dedi.

Kendisini tarihe nâkil madalyanın önemine yer veren Şenyurt, "İlk madalya alındıktan sonraları 'Bu madalya alınabiliyormuş, ulaşılmayacak obje değilmiş.' duygusunu eş sporculara verdiğime inanıyorum." ifadesini kullandı.

Şenyurt, 19 yaşlarında elde etmiş olduğu bu başarının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, bugün olimpiyatlarda madalya kazanıldığında bu başarının değerinin henüz dobra anlaşıldığının altını çizdi.

Judoda halen kendisinden sonraları hanımlarda madalya kazanılmadığına aksan karşılayıcı Şenyurt, "Ama tığ umudumuzu kaybetmedik. Judoda ortak güneş acemi madalyaların alınacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Türkiye Judo Federasyonunun ehemmiyetli başarılarının olduğuna ayraç fail Şenyurt, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Sadece olimpiyatlarda madalya alamıyoruz. Onun haricinde Avrupa ve evren klasmanında değerli bulunan nice eş ve eş sporcumuz var. Judonun topluma katmış olduğu nice bedel var. Sadece başarıyı madalya yönünde değerlendirmemek lazım. Birçok evladı sokaktan alıp mindere taşıyoruz. Olaya bu anlamda da beslemek gerekiyor."

"Kadınlar ortak şeyi gerçekleştirmek istediğinde hakkıyla başarıyor"

Şenyurt, Türkiye'de eş sporcuların umumi anlamda başarısının arttığına dikkati çekerek, "Türkiye'de eş sporcuların başarısında baş döndürücü ağırbaşlı artma var. Kadınlar ortak şeyi gerçekleştirmek istediğinde hakkıyla başarıyorlar. Bu mevzuda hanımlar adına henüz kararlı ve henüz baş döndürücü çalışkanız. Hedeflediğimiz ortak obje var ise gerçeklenmiş bunun üstesinden gelebilme, problemleri bozma kabil özelliklerimizin bulunduğunu düşünüyorum." sanarak konuştu.

Kadın sporculara tavsiyelerde de mevcut Şenyurt, "Mutlaka baş döndürücü çalışsınlar. Hedeflerinden vazgeçmesinler. İnanıyorum ki hanımlar değerli ince türkiye spor dalında henüz değerli olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca Erol Aksoy aleyhine New York’ta oluşturulan sorun kazanıldı

2021-10-01 11:05 - Dünya

Giovanni Guidetti: “Daha ne isteyebilirim ki”

2021-10-05 22:54 - Spor

Beşiktaş salonda çalıştı

2021-10-05 16:55 - Spor

AB, vergi 'kara listesini' güncelledi

2021-10-05 13:10 - Dünya

Yağmur suyu depolanarak meydana getirilen sulamayla fıstık ağaçlarının verimi 3-4 kıvrım arttı

2021-09-30 15:56 - Teknoloji

Meryem Boz: “Bizim hedeflerimiz daima yüksek”

2021-10-05 23:00 - Spor

California öğrencilere Covid-19 aşısı zorunluluğu getiren ilk eyalet olma yolunda

2021-10-01 22:54 - Dünya

Kuzey Kore dünkü insan uçaksavar füzesi denedi

2021-10-01 10:15 - Dünya

Fransa Katolik Kilisesi’nde 330 bin çocuk cinsel istismara uğradı

2021-10-05 13:15 - Dünya

Avustralya’nın uluslararası sınırları kasımda baştan açılacak

2021-10-01 10:09 - Dünya

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino hakkındaki "özel uçak" soruşturma dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

Hentbolda hedef 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak

13:07 - Spor

Enner Valencia: 'Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız'

11:07 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Günün Manşetleri

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi saat 15.00'e kadar hizmet vermeyecek

12:07 - Gündem

Bebeklerin gelişiminde uyudukları ortam büyük önem taşıyor

11:05 - Sağlık

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu

10:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem