Mustafa Hacıkerimoğlu: 'Bölge kardeşliği vazgeçilmezimiz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu, Trabzonspor'un öncülüğünde Çaykur Rizespor ve Giresunspor arasında dostluk köprülerinin kurulacağını belirterek, “Sporla uyuşmayan ve komşuluk ilişkilerinden uzak görüntüler son bulacak. Hep birlik

Spor - 3 yıl önce

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu, TSYD Trabzon Şubesi'nin aylık dergisine verdiği röportajda bölge kardeşliğinin yeniden sağlanacağını ve dostluk ilişkilerinin ön planda olacağını söyledi.

Hacıkerimoğlu, Trabzonspor'un Anadolu'nun ağabeyi konumunda olduğunu da belirterek, “Geçmişte bazı kırgınlıklar olmuş olabilir. Ancak burada Trabzonspor başta olmak üzere tüm kulüpler yapıcı bir rol üstlenmek zorunda. Trabzon, Giresun ve Rize'nin arasında bir şehir. Bu insanlar tarih boyunca hep birlikte yaşamış. Aramızda akrabalık bağları var, dostluklar var. Şimdi geçmişi bir kenara koyarak yeni bir planlama ile hem bölge çocuklarının gelişiminin ortak takip edilmesi hem de aradaki dostluk bağlarının örnek olacağı bir yapıya geçilmeli. Bunun için önemli adımlar atıldı. Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor'dan bu yönde hep olumlu mesajlar geliyor ve bu şekilde devam edecektir. Futbolda sadece Karadeniz'de değil ülke genelinde futbolda barışın sevginin aynı zamanda fair-play yani nezaket ile maçları izlediği alkışladığı ortama kavuşması için katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Trabzon bir futbol fabrikasıdır"

Hacıkerimoğlu, Trabzon'dan gelen birisi olarak TFF'de görev yaptığını da belirterek, “Trabzonspor ile Trabzon özdeşleşmiştir ancak bu takımı benimseyen sahiplenen sadece Trabzonlular değil. Trabzonspor artık dünya çapında bir kulüp ve sadece bir şehrin desteklediği görünümde değil, bir dünya markasıdır. Trabzonspor, saygı, sevgi ve hoşgörüsüyle herkese örnek olacak güce ve potansiyele sahiptir. Rizespor, Giresunspor, Karadeniz'de ki bütün kulüpler Trabzonspor'dan bana göre faydalanmalı. Trabzonspor , Trabzon futbolun bir fabrikasıdır. Hem onları futbol adına hemde Trabzonspor adına desteklemeli” diye konuştu.

"Hakemler için yaş sınırı uygulanmalı"

Hacıkerimoğlu, TFF olarak bu sezon hakemler konusunda önemli kararlar alacaklarını da ifade ederek, “45 yaş kuralının uygulanması gerektiğini belirterek, " Süper Lig'de de yaş akti vardır 45 yaşını doldurduğun zaman emekli olman gerekiyor. Verilen bir karar kulüplerin sezondaki kaderini belirleyebiliyor. O yüzden sadece verilen karar sonrası bir takımın canı yanmayacak kararı yanlış veren hakemin de canı yanacak. Hatta yeni bir uygulama ile tıpkı kulüpler gibi başarısız olan hakemlerin sezon sonunda küme düşürülmesi konusunda karar alındı” şeklinde konuştu.

"Trabzonspor'un futbol keyif veriyor"

Hacıkerimoğlu, bu sezon Trabzonspor'un çok iyi bir kadro kurduğunu da belirterek, “Oynanan futbol keyif veriyor. Çok önemli isimler takıma kazandırılmış. Koyulan hedeflere doğru verilecek mücadele ilk maçlarda sahaya yansıtılmış gibi duruyor. Teknik direktör Abdullah Avcı da çok tecrübeli bir isim. Bu sezon lig çok ciddi keyif verecektir” ifadelerini kullandı.

"Trabzon spor basını çok güçlü"

Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi'nin lokalinin yapımında çok büyük pay sahibi olan Hacıkerimoğlu, Trabzon spor basınının çok güçlü olduğunu ve Trabzonspor ile Trabzon basınındaki arasındaki iletişimin bu gücün en önemli yansımalarından bir tanesi olduğunu da söyledi.

Gökmen Şahin

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun Türkiye'yi süpürüyor

2021-08-28 12:44 - Ekonomi

Siemens’in yeni yangın söndürme portföyü ihtiyaca uygun doğal çözümler sunuyor

2021-08-26 15:45 - Ekonomi

İnteraktif siteyle Kapalıçarşı’da parkur serüveni

2021-08-27 11:49 - Teknoloji

Mustafa Hacıkerimoğlu: 'Bölge kardeşliği vazgeçilmezimiz'

2021-08-28 13:00 - Spor

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa eğitime açıldı

2021-08-27 13:54 - Eğitim

ABD'de Ida kasırgası Katrina'dan 16 yıl sonra Louisiana'yı tehdit ediyor

2021-08-27 19:39 - Dünya

Kazakistan, aşı olmayan kişilerin hafta sonlarında AVM ve restoranlara girişini yasakladı

2021-08-25 14:01 - Dünya

A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı

2021-08-27 16:49 - Spor

Evlat nöbeti tutan acılı aileler gece nöbetine devam ediyor

2021-08-26 23:00 - Gündem

Pablo Longoria: 'Cengiz Ünder’in performansından dolayı mutluyuz'

2021-08-27 17:15 - Spor

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino hakkındaki "özel uçak" soruşturma dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

Hentbolda hedef 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak

13:07 - Spor

Enner Valencia: 'Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız'

11:07 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Günün Manşetleri

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi saat 15.00'e kadar hizmet vermeyecek

12:07 - Gündem

Bebeklerin gelişiminde uyudukları ortam büyük önem taşıyor

11:05 - Sağlık

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu

10:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem