İsrail'in yıldırı listesine almış olduğu 6 Filistinli yapı çırçıplak maşer dalında serbest etkiye sahip

İsrail hükümetinin Filistin Halk Kurtuluş Cephesine ilişkin bulunduğu iddiasıyla "terör örgütleri listesine" aldığını açıklamış bulunduğu Filistinli 6 insanoğlu hakları kuruluşu, taharri memuru polis maşer alanındaki çalışan yapılarıyla arsıulusal kurda de tanınıyor

Dünya - 3 yıl önce

Ramallah

İsrail Adalet Bakanlığı, 23 Ekim'de Filistinli çıplak maşer kuruluşlarından (STK) "Zamir Esirleri Koruma Kurumu", "İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak", "Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi", "Kadın Komiteleri Birliği", "Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği" ve "Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin Şubesi"ni yasa dışı duyuru etti.

İsrail 6 Filistin insanoğlu hakları kuruluşunu yıldırı listesine aldıİsrail'in yıldırı listesine almış bulunduğu şirketler çalışmalarına bitmeme edeceğini açıkladı

Jerusalem Post gazetesinin haberine layıkıyla bu kurumlar, İsrail hükümetince "terör örgütü" yerine vasıflandırılan FHKC'nin "sivil maşer alanındaki uzantıları" yerine sınıflandırıldı.

Haberde, İsrail Adalet Bakanlığının bahis konusu kararının terörle savaş yasası layıkıyla alındığı kaydedildi.

FHKC, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içerisinde Fetih Hareketinden sonradan ikinci iri teşekkül konumunda bulunuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ile kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde çıplak maşer dalında açık şümullü etkiye sahip, merkezleri Ramallah'ta mevcut 6 STK'nın genel ağ sitelerinde çalışkanlık alanlarına, amaçlarına ve üyesi oldukları kurumlara bağlı izahat toprak alıyor.

"İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak"

Filistinli ortak kol avukat kabilinden 1979'da kurulan "İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak", çalışmalarında "hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi, karışma altındaki Filistin topraklarında insanoğlu haklarının korunması ve bu haklara saygının desteklenmesini hedefliyor.

El-Hak'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik Sosyal Konsey Danışmanlık Statüsü'nün yanında Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı, İşkence Karşıtı Dünya Koalisyonu (OMCT), Uluslararası Hukukçular Komisyonunun ortak kolu bulunan Habitat Uluslararası Koalisyonu ile Filistin STK'lar Ağında (PNGO) üyeliği bulunuyor.

Faaliyetlerinde, 1967'den bu yana karışma edilen Filistin topraklarındaki ferdî ve şişko insanoğlu hakları ihlallerinin izlenmesine, belgelenmesine ve izlemesine odaklanan El-Hak, arsıulusal suçların faillerini, lehçe ve ya arsıulusal sakatlık önüne taşımaya çalışıyor.

El-Hak, Filistinli tutuklular ve Yahudi yerleşme birimleri konularında, Uluslararası Ceza Mahkemesine sunulmak az daha dosyalar hazırlanmasına ulama sağladı.

İsrail'in metres kararını reddeden El-Hak, açıklamasında "İşgal karşısında meydana gelen türel ve çıplak eylemleri zeval yerine göstermek, Filistin halkı aleyhinde yürütülegelen şümullü savaşın ortak yönü." ifadesine toprak verdi.

Açıklamada, yıldırı örgütüne mensup olma iddialarının, "İsrail'in El-Hak'ın hukuklar ve delilleri esas alarak gerçekleştirdiği emek harcamaları karşısındaki başarısızlığının ortak kararı yerine ati sürüldüğü" belirtildi.

"Zamir Esirleri Koruma Kurumu"

"Zamir Esirleri ve İnsan Haklarını Koruma Kurumu", 1991'in sonlarında ortak kol aktivist ve insanoğlu hakları destekçisi kabilinden Kudüs'te kuruldu.

İnsan hakları, İsrail hapishanelerindeki tutuklulara dayanak ve işkenceyle savaş hikayelerinde uzmanlaşan kurum, teftiş ve kanuni takibin yanında el birliği kampanyaları düzenliyor.

PNGO, OMCT, Hak ve Özgürlükleri Savunma Koalisyonu, Ayrımcılık Politikasına Karşı Uluslararası Koalisyon kadar kurumlara organ bulunan Zamir'in hedefleri ortada işkence, tadı gözaltı, saydam ve adaletli sakatlık güvencesi, ide suçlularına dayanak hikayelerinde insanoğlu hakları ilkelerini esirgeyici Filistin kanunlarının hazırlanması toprak alıyor.

"Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin şubesi"

Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin şubesi, 1991 senesinde kuruldu ve aceleci gerekseme sahibi ufaklıklara kanuni hizmetler sunulması, bu mevzuda millî ve arsıulusal heyetlerle iletişime geçilmesi kadar faaliyetlerde bulunuyor.

Hareket, hususi yerine bebek haklarıyla ilgilenen Filistinli biricik kasıntı olma hususi durumunu taşıyor.

Hareketin, BM Ekonomik Sosyal Konsey, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve Avrupa Konseyinde Danışmanlık Statüsü bulunuyor.

"Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi"

"Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi", 1989'da Filistin halkının kararlılığını güçlendirmek; demokratik, ilerici, etkin ve sansasyonel ortak Filistin çıplak camiası yapmaya katkıda mevcut iktisap kılmak düşüncesince kuruldu.

Herhangi ortak siyasal yan ve ya fırka ile bağının olmadığını vurgulayan Merkez, Birinci İntifada'nın yükseldiği ortak devirde terakkiperver ve öğretim üyesi Filistinlilerden oluşan ortak kol kabilinden oluşturuldu.

İsrail'in metres sonucuna bağlı Merkezden meydana getirilen açıklamada, bu adımın İsrail işgalinin zeval fail karakterini konfirmasyon ayar özellikte bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Tel Aviv'in kararı, "İşgalci devletin Filistin halkını arama dibine almak, susturmak, STK'ların çalışmalarını sabote etmek düşüncesince etraflıca senelerdir harcama etmiş bulunduğu girişimlerin zirvesi" biçiminde değerlendirildi.

"Kadın Komiteleri Birliği"

Hedeflerinin, "her muhtelif ayrımcılıktan uzak, demokratik ortak çıplak maşer bina kılmak ve adaleti sağlamak" bulunduğunu tamlayan "Kadın Komiteleri Birliği", 1980 senesinde kuruldu.

Birlik, Filistinli kadının konumunu yükseltmeyi, hanımlara da asıl manada müsavat imkanının tanınması ve topluluğun tamamı kesimleri düşüncesince maşeri adaletin sağlanmasını amaçlıyor.

İsrail'in almış bulunduğu metres kararını ağız ağıza reddeden Birlik, açıklamasında, "Filistinli bayanların haklarına müteveccih kısıtlayıcı ve kolonyalist ameliyat kapsamında ati sürülen; karacılık ve yanıltmacadan ibaret bulunan bu izah ağız ağıza geçersizdir." ifadesine toprak verildi.

"Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği"

Filistin'deki en iri tarımsal kalkınma kurumlarından birisi bulunan "Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği", 1986'da ortak kol ekincilik mühendisinin girişimiyle kuruldu.

Kuruluşundan bu yana emek harcamaları hasbilik ilkesine yaslanan Birlik, çiftçilerin önceliklerinin belirlenmesi, maşeri planların uygulanmasına dayanak düşüncesince Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde ekincilik komiteleri oluşturdu.

Birlik, önemsiz ölçekli çiftçiler düşüncesince anlaşma kaynaklarını ve bunların sürdürülebilirliğini artırmayı, tabii kaynakların egemenlik sahasını ve hava değişiklikleriyle uyumunu güçlendirmeyi, çiftçilerin millî ve demokratik haklarını korumayı amaçlıyor.

İç tüzüğü, politikası, vizyon, fariza ve uygulamaları açısından siyasal yerine tarafsız, ağız ağıza hür ortak tarımsal kalkınma kurumu bulunduğunu tamlayan Birlik, Arap Gıda Egemenliği Ağı (APN), Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN), Karşılıklı İşlem Ağı (MER), Dünya Sosyal Forumu, PNGO, Filistin Çevresel STK'lar Ağı (PNGON), Filistin Tarım STK'ları Federasyonu, Uluslararası Çevre Adaleti Federasyonu üyeliği bulunuyor.

Birlik, 2014-2015 yıllarında "Gıda Egemenliği Ödülü", "Ekvator Ödülü" ve "Ekonomik Yaratıcılıkta Arap Yaratıcılık Ödülü" iktisap kılmak az daha üç ihsanıhümayun almaya adalet kazandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da nesir edilen Remscheid camisi ibadete açıldı

2021-10-23 12:53 - Dünya

Fransız basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretini yakından izleme ediyor

2021-10-19 12:19 - Dünya

Kütahya'da vaka rakamları düşüşe geçti

2021-10-18 12:09 - Sağlık

NASA Şubat 2022'de Ay'a insansız uçuşu planlıyor

2021-10-23 15:29 - Teknoloji

Rusya'da günlük Covid-19 vaka ve ölüm sayısında rekor

2021-10-23 14:29 - Dünya

Türkiye'nin Lome Büyükelçisi Demir'e gereğince Togo keşfedilmeyi bekliyor

2021-10-18 13:19 - Dünya

Rıza Zarrab, ABD’de yıllar sonra ortaya çıktı

2021-10-22 21:43 - Dünya

Çaykur Rizespor’da Kasımpaşa hazırlıkları devam ediyor

2021-10-20 15:28 - Spor

AB huruç fonlarından yararlanmada 'geri itmeler düşüncesince düzenek ihdas şartı' talebi

2021-10-20 12:24 - Dünya

İsrail'in yıldırı listesine almış olduğu 6 Filistinli yapı çırçıplak maşer dalında serbest etkiye sahip

2021-10-25 11:19 - Dünya

İlgili Haberler

Netanyahu, yeni başbakanlığı döneminde İsrail'i "çalkantılı bir sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Ukrayna: Rusya, gece 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:07 - Dünya

İsrail güçleri, Cenin'e düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü

10:06 - Dünya

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır taşıyan ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya

Pentagon'un, ABD'nin olası Rus savaş suçu kanıtlarını Lahey'e iletmesini engellediği

06:06 - Dünya

Günün Manşetleri

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi saat 15.00'e kadar hizmet vermeyecek

12:07 - Gündem

Bebeklerin gelişiminde uyudukları ortam büyük önem taşıyor

11:05 - Sağlık

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu

10:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem