USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonu Derin Toparlak'ın zamanı başarısı

Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonu Derin Toparlak'ın zamanı başarısı
30-09-2021 19:05
İstanbul

Kolombiya'nın Santa Marta kentinde planlı CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 5 bin mt. su üstü yarışında evren şampiyonu şekilde paletli yüzme açıkça su yarışlarında Türkiye'ye tarihindeki önceki evren şampiyonluğunu kazandıran Derin Toparlak, "İstiklal Marşı okunurken hissettiklerim yorgunluğumu unutturdu." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısına Derin Toparlak'ın beraberinde antrenörü Canberk Babaoğlu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, Bakırköy Ataspor Kulübü Başkanı Murat Bülbül, Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Bakırköy Ataspor Kulübü Kurucusu Sait Babaoğlu katıldı.

Zorlu süreçler geçirdiklerini kail Derin Toparlak, "Madalya aldıktan sonraları kâffesi gücümü harcadığım düşüncesince baş döndürücü yorgundum fakat kürsüde İstiklal Marşı okunurken hissettiklerim yorgunluğumu unutturdu. Bu süreçte benimle birlikte derinti insanoğlu vardı. Federasyonumuz, sponsorumuz kâffesi gereksinimlerimizi karşıladı. En iri dayanaklık etmek ailemden geldi. Hepsine teşekkürname ediyorum." niteleyerek konuştu.

Yarışları değerlendiren Derin, "Kolombiya hâlâ evvela gitmediğim birlikte yer, sıkıca olacağını biliyorduk. Şartların sıkıca bulunduğunu biliyorduk. Oraya giderken amacım büyüktü. 5 bin mt. benim güzel oluğum birlikte mesafe. Hava koşulları da güzel değildi fakat yarıştım ve geriden gelmeme karşın birlikte numara oldum. Çok sevindim. Bundan ahir amacım bulunduğum konumu dayanaklık etmek iktisap etmek ve arkamdan mevrut gençlere kalıp olmak." ifadelerini kullandı.

Canberk Babaoğlu: "Birlik olduğumuzda, bire birlikte şeye inandığımızda, birbirimizi desteklediğimizde rastgele bilinçlilik mümkün"

Derin'in elde etmiş olduğu şampiyonluğun canlı sporculara kalıp olacağını aktaran çalıştırıcı Canberk Babaoğlu ise şunları kaydetti:

"Zor birlikte süreçti. Sabırla bekleyivermek zorundasınız ve akıllıcasına halde idman zorundasınız. En akıbet yarışa 2 eş gittik. 2019'da paletli yüzmenin büyüklerde önceki madalyasını aldı Derin. Bu hemen birlikte çalıştırıcı ve sporcuyla yapılacak birlikte bilinçlilik değil. Ailenin, federasyonun, iş insanlarının desteği ile bulunan birlikte şey. Bu desteği kabul etmek madalyadan hâlâ iri kazanç. Madalyanın indinde şahısların saygısını da kazandığımızı düşünüyoruz. Bu başarıdan sonraları nice canlı sporcu, hayallerine hâlâ iri bakabilirler. Dünya şampiyonu iktisap etmek birlikte görüntü değil. Birlik olduğumuzda, bire birlikte şeye inandığımızda, birbirimizi desteklediğimizde rastgele bilinçlilik mümkün. İnandık, savaştık, uğraştık ve vazgeçmedik. Güzel birlikte kâr aldık, ülkemize faydalı olsun. Su sporlarında bu başarıyı doğacak götürebiliriz. Umarım nice canlı kardeşim bu başarıları hâlâ doğacak götürecek."

Bakırköy Ataspor Kulübü Kurucusu Sait Babaoğlu da 2014-2015 yılından itibaren paletli yüzmede çaba kazandıklarını söyleyerek, Derin'in, antrenörü Canberk ile günde tahminî 18 kilometrelik mesafeyi yüzdüğünü anlattı.

Özen: "Ülkemizin akıbet yıllardaki tesisleşmesi bu başarıları getiriyor"

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin ihtimam ise şunları aktardı:

"Derin'in ailesinin özverisini rastgele yerde anlatıyorum. Onlar inanarak, usanmadan dayanaklık etmek verdiler. Derin bu spora geç eskimiş birlikte yaşta başlamasına karşın açıklık vermeden antrenmanlarına bitmeme ederek hedefine ulaştı. Gerçekten kalıp birlikte sporcu. Kulüp şekilde eş büyümek da baş döndürücü önemli. Kulübü de en iyisini vermeye çalıştı. Biz de federasyon şekilde elimizden geleni yaptık. Ülkemizin akıbet yıllardaki tesisleşmesi bu başarıları getiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Bakırköy Belediyesi'ne teşekkürname ediyorum. Devlet bu tesisleri yapıyor, oradan güzel sportmen boşaltmak bizim görevimiz. Derin bire birlikte sürede Yunanistan'da 3 yıl evvela kibar Avrupa Şampiyonumuzdu. Derin'e, antrenörüne federasyon hesabına teşekkürname ediyorum. Büyük birlikte emekle bu başarıya ulaştılar. "

Anne Füsun Toparlak ise "Dünya şampiyonu anası iktisap etmek iri gurur. Ciddi birlikte karı desteği vardı Derin'in etrafında. Bu yolculukta evren şampiyonu olacak niteleyerek amaç koymuştuk. Biz inandık, bizlere inananlar da vardı. Herkese teşekkürname ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Derin Toparlak'ın sponsoru May Optik firmasının sahibi Mehmet Yinanç da 15 ay süresince sporcuya ve antrenörüne derneşik ifa yapacakları birlikte bütçe ayırdıklarını söyledi.

Basın toplantısının böylelikle Derin ve antrenörü Canberk Babaoğlu kendileri düşüncesince hazırlanmakta bulunan şampiyona pastasını kesti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler