USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Bakan Akar, TSK kumanda kademesiyle Azerbaycan Büyükelçiliğinin 'Zafer Günü' kutlamasına ka

Milli Savunma Bakanı Akar, "Azerbaycanlı kardeşlerimiz 'yeter artık' diye 44 günde iri birlikte zafere ulaştılar ve öz memleketlerini Ermenistan işgalinden kurtardılar. Bunun böylecene Türk'ün enerjisini etraflı dünyaya gösterdiler." dedi.

Bakan Akar, TSK kumanda kademesiyle Azerbaycan Büyükelçiliğinin 'Zafer Günü' kutlamasına ka
05-11-2021 22:45
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Azerbaycanlı kardeşlerimiz 'yeter artık' niteleyerek 44 günde iri birlikte zafere ulaştılar ve öz ülkelerini Ermenistan işgalinden kurtardılar. Bunun böylelikle Türk'ün enerjisini etraflı dünyaya gösterdiler. Azerbaycan kimmiş, Türk kimmiş bunu hepsi gördü." dedi.

Akar beraberinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ile Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği kabilinden 8 Kasım Zafer Günü zımnında planlı resepsiyona katıldı.

Saygı duruşunun arkası sıra Türkiye ve Azerbaycan millî marşlarının çalınmasıyla süregelen törende mütekellim Akar, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin iri zaferini kutlama kartı ederek laflarına başladı.

İki dünya ortada dostluktan mavera beraberlik bağlarının bulunduğunu, iş birliğinin topu topu bölgelerde artarak bitmeme ettiğini anlatım fail Akar, "Bunun böylelikle hemen Azerbaycan ve Türkiye'nin değil, topu topu semt ülkelerinin de itimat ve bolluk ortamında taayyüş noktasına geleceğini biliyoruz, dilek ediyoruz. Bugüne denli bulunduğu neredeyse artık da Azerbaycanlı kardeşlerimizin muhik davasında yanlarında olmaya bitmeme edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu mevzuları topu topu platformlarda topu topu muhataplarımıza yeniden yine anlattık, söylemeye bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Ermenistan'ın 30 sene evvel Azerbaycan topraklarının yüzdelik 20'sini nehiy ettiğini, 1 milyon insanoğlunun iri cefalar çektiğini hatırlatan Akar, şunları söyledi:

"Başta Hocalı'da peyda etmek neredeyse Ermenistan kabilinden oradaki kardeşlerimiz, bigünah insanoğlu katledildi. Tüm bunlar yapılırken AGİT ve bunun içerisinden çıkan Minsk, 'bu problemlerin görüşmeler kanalıyla çözüleceğini' anlatım ettiler. 30 sene beklendi. Fakat maatteessüf biberli birlikte halde gördük ki tek tedarik alınmadı, tek inkişaf kaydedilemedi. Bunun böylelikle Azerbaycanlı kardeşlerimiz 'yeter artık' niteleyerek 44 günde iri birlikte zafere ulaştılar ve öz ülkelerini Ermenistan işgalinden kurtardılar. Bunun böylelikle ne oldu? Bunun böylelikle Türk'ün enerjisini etraflı dünyaya gösterdiler. Azerbaycan kimmiş, Türk kimmiş bunu hepsi gördü."

"Tüm Kafkasya'nın düzenlilik ve refahı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu istek ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderliğiyle kazanılan zaferin kıymetinin bilinmesinin önemine yer veren Akar, "Bundan arka devir olmaması düşüncesince katılması müstelzim tedbirlerin hepsini gece-gündüz idman şekli ile almamız lazım." dedi.

İki dünya silahlı kuvvetleri arasındaki askeri terbiye ve iş birliğinin bitmeme ettiğini tamlayan Akar, şunları kaydetti:

"TSK ve Rusya Silahlı Kuvvetlerinin eş tarz emekleri da koyu halde bitmeme ediyor. Bizim misyonumuz ateşkesin sürekliliği ve bunun böylelikle alana istikrarın gelmesidir. Bu denge hemen Azerbaycan ve Türkiye düşüncesince muktezi değil. Eğer Sayın Aliyev'in ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sulh elini anlayabilir, bu sulh elini tutarsa Ermenistan'ın da hem düzenlilik hem bolluk itibarıyla hasılatlar sağlayacağını görüyoruz, her insanoğlunun de görmesini istiyoruz. Bu mevzuda bizim vizyonumuz baş döndürücü geniş. Gerekirse altılı ganyan bile toplantılar gerçekleştirmek şekli ile topu topu Kafkasya'nın düzenlilik ve refahı düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli adımların atılabileceğini bizler biliyoruz."

TSK ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde mayın ve el inşası kontrol ve imha faaliyetlerinin koyu halde bitmeme ettiğini dile getiren Akar, "Bugüne denli iri harbilik yapıldı, yapılmaya bitmeme ediliyor. Temizlenen bu bölgelerde çabucak başka iş kolları, ekincilik ve hayvancılık devreye girerek bölgenin bolluk bölgesi bulunmasına da çaba gösterilmektedir. Bu, Ermenistan engelleme bizler düşüncesince birlikte fırsattır." değerlendirmesinde bulundu.

Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sıkıntısı bizim derdimiz; luğu bizim sevincimizdir", Haydar Aliyev'in "Tek kavim dü devlet" ifadelerini hatırlatan Akar, Türkiye ve Azerbaycan'ın eş tarihi, değerleriyle kederde ve kıvançta birlikte ve bu arada bulunduğunu vurguladı.

Kahramanlık destanı yazan Azerbaycan ordusunun rastgele birlikte ferdini kutlama kartı eden, şehitlere rahmet, gazilere onma isteyen Akar, sözlerini, "Üç mülevven bayrağınla ongun yaşa, baş döndürücü hoşnutluk Azerbaycan, yaşa Türkiye, Azerbaycan kardeşliği" ifadesiyle tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler