Yağmur Uraz: 'Hedefimiz şampiyonluk'

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı ve milli takımın önemli ismi Yağmur Uraz, siyah-beyazlı ekip olarak bu sene de hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Başarılı oyuncu, kadın futbolunda ön yargıların kırıldığını da sözlerine ekleyerek, gençlerin artık bu sp

Spor - 2 yıl önce

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Kaptanı Yağmur Uraz, gerek siyah-beyazlı ekip gerekse de milli takım ve kadın futbolu üzerine İhlas Haber Ajansı'na (İHA) özel açıklamalarda bulundu. Bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Fatih Karagümrük gibi Süper Lig kulüplerinin kadın futbol şubesini açmasıyla ilgili düşüncelerini aktararak sözlerine başlayan Uraz, "Oyuncular olarak rekabetin arttığı bir durum olması, Süper Lig kulüplerinin kadın futbol şubelerini açması bizi mutlu etti. Daha fazla oyuncunun yer aldığı, sponsorların talepte bulunduğu bir ortam oluştuğu için mutluyuz. Ligde kendi grubumuzda lideriz. Bu sene hedefimiz yine şampiyonluk. Geçen hafta bir mağlubiyet aldık ama bu da nazarlık olsun diyelim. Çalışmalarımız devam ediyor, takviyeler de var. Hedefimiz yine geçen sene olduğu gibi bu sezon da şampiyon olmak" ifadelerini kullandı.

"Kendimizi değerli hissediyoruz"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin eşi Berna Çebi'nin kadın futbol takımına özel ilgi göstermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Yağmur Uraz, "Beşiktaş'ın oyuncuları olarak çok şanslıyız. Özellikle başkanımızın eşi Berna Hanım bizimle bire bir ilgileniyor. Biz de kendimizi çok değerli hissediyoruz. Bu da sahaya en iyi yansıyor. Geçen sene olduğu gibi başarılı şekilde bitirmek istiyoruz" dedi.

A Milli Kadın Futbol Takımı için de açıklamalarda bulunan Uraz, "Milli Takım'da çok güzel bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum. Ortam çok iyi. Teknik Direktörümüz Necla hocamız ve ekibinin katkısıyla güzel bir yol aldığımızı düşünüyorum. Bu da maçlara ve sonuçlara yansıyor. Önümüzde Bulgaristan ve İsrail deplasmanı var. İki maçta da hedefimiz galibiyet ve 6 puan. Sonrasında da yolumuza bakacağız" diye konuştu.

"Talepte bulunmak için başarılı olmak zorundayız"

ABD'de alınan 'Erkek ve kadın milli futbolculara eşit ücret ödenecek' kararı hakkında da konuşan Yağmur Uraz, "Bu kararı aldıkları için Türkiye'deki kadın futbolcular olarak çok mutlu olduk. Çok emek verdiler. Emeklerinin karşılığı olarak da dünya şampiyonu oldular. Başarılılar ve bu durumun da onların hakkı olduğunu düşünüyorum. Bunun da sonucunu güzel şekilde aldılar. Bizler de böyle taleplerde bulunmak için başarılı olmak zorundayız. İnşallah başarılı oluruz da böyle taleplerimiz olur" dedi.

Son olarak genç kızların futbola olan ilgisinin arttığını ifade eden başarılı futbolcu, "Şu anda küçük yaş gruplarının talebi çok fazla. Kulüplerin de imkanları, antrenman metotları ilginin artmasını sağladı. Aynı A takım seviyesinde olacak şekilde. Bu durum da bizi mutlu ediyor. Aileler artık önyargılı değil. Takımlar çoğaldı. Doğu bölgesinde takım yoktu ve çocuklar kulüplere gidemiyordu. Bu durum değişti. İstedikleri şehirde istedikleri kulüplerde altyapıda başlayıp, inşallah bizim gibi A takım seviyesine gelirler" açıklamasını yaptı.

Yağmur Uraz, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak sözlerini tamamladı.

Bozhan Memiş 

Haftanın Öne Çıkanları

Necip Sever son yolculuğuna uğurlandı

2022-03-06 17:42 - Spor

Şubat ayının en çok konuşulanları

2022-03-02 16:10 - Gündem

Yapay zekanın geleceği "AI Tomorrow Summit"te masaya yatırılıyor

2022-03-07 12:47 - Teknoloji

Yargıtaydan Galatasaray'ın stadındaki baz istasyonlarının gelirine ilişkin karar

2022-03-06 11:45 - Gündem

Putin, Ukrayna savaşına yönelik 'sahte haberlere' hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylad

2022-03-04 23:07 - Dünya

Engelleri madalyalarla aşan üç arkadaş yeni başarılar için birlikte ter döküyor

2022-03-06 13:42 - Spor

Belediye başkanından ‘Bergen’ filmi hakkında açıklama

2022-03-07 13:11 - Magazin

İbrahim Tatlıses 12 yıl aradan sonra Antalya’da konser verecek

2022-03-09 10:30 - Magazin

TürkTraktör'ün 1 milyonuncu ürünü Konya Tarım Fuarı'nda

2022-03-08 16:45 - Ekonomi

SUMMITS 3. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi 9 Mart'ta başlayacak

2022-03-07 22:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino hakkındaki "özel uçak" soruşturma dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

Hentbolda hedef 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak

13:07 - Spor

Enner Valencia: 'Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız'

11:07 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Günün Manşetleri

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi saat 15.00'e kadar hizmet vermeyecek

12:07 - Gündem

Bebeklerin gelişiminde uyudukları ortam büyük önem taşıyor

11:05 - Sağlık

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu

10:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem